Oferta BONPETSYS
CEL MAI BUN PRET 0723 618 842
Sistem BONPETSYS
Daca gasiti o OFERTA mai buna
va oferim o REDUCERE* suplimentara de
15% !
*Comparativ cu cel mai bun pret la alt tip de SISTEM cu
Clase de incendiu A, F, E si Garantie 10 ANI
  Sisteme antiincendiu BONPETSYS (N fiole)  
BONPETSYS ® si bonpetsys.ro sunt MARCA inregistrata la O.S.I.M. Toate informatiile publicate pe acest sait sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, titularul drepturilor protejate de lege este Rotronic.
 
 
Sistemul antiincendiu BONPETSYS (N fiole) se compune din N fiole cu gaz inert amplasate in zonele de risc in functie de Clasele de incendiu (A, F, E*) ale fiecarei zone, marimea produselor combustibile si conditiile specifice ale incintei protejate. Sistemul se vinde cu Proiect si Montaj incluse.
 
  Avantaje  
  - Clase de incendiu: A, F, E*
- Garantia si durata de utilizare 10 ANI
 
- Montajul se face pe baza Proiectului
- Nu necesita tevi si butelii sub presiune
- Nu necesita generator de curent si UPS
- Nu necesita un test de functionare anual
- Nu necesita test de etanseitate a camerei
- Nu necesita Contract de mentenanta lunara
Riscul de declansare accidentala la temp. mai mici de 60°C, nu exista ca in cazul altor sisteme care au acest risc deoarece depind de senzori si centrala de incendiu care pot genera erori de functionare.
Riscul de nedeclansare in caz de incendiu nu exista ca in cazul altor sisteme care depind pentru a functiona de o presiune minima in instalatie si de alimentarea cu curent electric (generator si UPS).
PORTOFOLIU
  Sistemul antiincendiu BONPETSYS (N fiole) a primit autorizare I.G.S.U la toti clientii nostri:  
 
Protectie Camera Servere: BRD, ALTEX, ProCredit Bank, Patria Bank, APIA - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, ANCOM - Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii, ARR - Autoritatea Rutiera Romana, STRABAG, DEUTEK, Turnul de control Aeroport "Stefan cel Mare" Suceava, Euroweb, RomCard, PAYPOINT, DGITL Sector 3
 
  Protectie Arhiva: Autoritatea Rutiera Romana, Ministerul Justitiei, Ministerul Apararii Nationale - UM, etc  
 
Protectie Hota: Carrefour, Cora, KFC, Pizza Hut, Paul, Spartan, Rustic, OroToro, Calif, Wu Xing, Dinner Food, Pizza 21, Nord See, TrickSHOT, din Mega Mall, Park Lake, Promenada, AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza, Auchan Titan, City Park Constanta, Polus Center Cluj, Shopping City Deva, Severin Shopping Center, Shopping City Sibiu, Atrium Mall Arad, Roman Value Center ; Hotel RAMADA Rm Valcea, Hotel Sport din Poiana Brasov, Hard Rock Cafe, Club Control, Aristocrat Events Hall, etc
 
  PROIECTARE Sistem BONPETSYS (N fiole)  
 
Proiectarea Sistemului BONPETSYS (N fiole) presupune evaluarea corecta a zonelor de risc, a marimii produselor combustibile si a amplasarii acestora in incinta protejata, prin urmare, avem nevoie de:
 
 
pentru Hote profesionale:
Dimensiunea hotei si a aparatelor de gatit (L x l)
Poze de ansamblu cu hota si aparatele de gatit
 
 
pentru Camera servere:
Dimensiunea camerei (L x l) , nr de Rack-uri, TE si A/C
Poze cu Rack-urile, TE, splitere de A/C din camera
 
 
pentru Arhiva documente:
Dimensiunea camerei (L x l) si pozitionarea rafturilor
Poze cu tipurile de raft din camera
 
Obs: Nu vindem bile sau dispozitive antiincendiu, ci doar Sisteme antiincendiu BONPETSYS (N fiole) cu Proiect si Montaj incluse, conform Legislatiei in vigoare.
Conform Legii 10/1995, un Sistem antiincendiu implica raspunderea Proiectantului.
Proiectul Sistemulul BONPETSYS (N fiole) se face de Producatorul sistemului, titularul marcii inregistrate la OSIM, in functie de tipul, marimea si Clasa de incendiu a produselor combustibile, conform Normelor in vigoare. Proiectul in cazul nostru NU se poate face de o firma de instalatii sau de un arhitect, ca la instalatia de sprinklere, singura firma abilitata este Rotronic impex srl.
Obs: Este GRESITA estimarea Nr. de fiole ce compun Sistemul BONPETSYS in functie de volumul de aer al camerei, deoarece in Normativul P118/2-2013 se mentioneaza ca la proiectarea oricarui tip de sistem antincendiu trebuie sa se tina cont de marimea si amplasarea produselor combustibile din spatiul protejat si Clasa de incendiu a acestora.
  Functionare Sistem BONPETSYS (N fiole)  
 
Functionare: cand temperatura locala depaseste 80°C, substanta activa din fiola se transforma in gaze inerte (N2, CO2, NH3, Silicat Alumina, etc), sparge fiola si stinge focul in circa 5-10 sec.
 
 
Stingerea focului se bazeaza pe inundarea locala a zonelor de risc. Gazele expulzate produc trei actiuni: racire, stingere si protectie la reaprindere. Gazele expulzate sunt biodegradabile, nu sunt toxice sau corozive si nu afecteaza Echipamentele electrice.
 
 
Sistem BONPETSYS Sistem BONPETSYS Sistem BONPETSYS
 
 
Este important de mentionat ca aceste fiole se declanseaza pe rand, in functie de temperatura locala, si nu toate simultan. Este important ca aceste fiole sa fie amplasate in zonele cu risc de incendiu astfel incat sa capteze cat mai repede caldura degajata si sa se declanseze cat mai rapid de la aparitia inceputului de incendiu pentru a limita propagarea focului in camera protejata sau in exterior.
 
  GHID Juridic - Cine RASPUNDE in caz de incendiu ?  
 
De ce este foarte important sa achizitionati Sistemul antiincendiu BONPETSYS (N fiole) cu Proiect si Montaj incluse de la o firma specializata iar receptia acestuia sa fie facuta in baza Procesului Verbal de receptie ?
 
 
Asa este legal si corect conform normativelor si face diferenta in cazul RASPUNDERII in caz de incendiu. Conform Legii 10/1995, un Sistem antiincendiu implica raspunderea Proiectantului.
 
 
RASPUNDEREA in caz de incendiu este cel mai important aspect cand aveti de ales intre diverse variante de stingere, mai ales cand poate fi vorba de pierderi de vieti omenesti si pagube de milioane ...
 
 
De exemplu, in cazul Hotelor, Legislatia in vigoare stabileste ca Hotele profesionale trebuie prevazute cu Sisteme sau instalatii de stingere autorizate pentru Clasele de incendiu A, F, E*, iar Montajul sistemului trebuie facut pe baza Proiectului de instalare de o firma specializata. Procesul Verbal de Receptie este obligatoriu in acest caz !
 
 
Pe internet puteti gasi diverse DISPOZITIVE automate de stingere, atractive ca pret, usor de montat. Firmele care vand "dispozitive” NU va ofera Proiectul de instalare si Procesul Verbal de Receptie, prin urmare, in caz de incendiu vor avea strict raspunderea asociata Garantiei dispozitivelor, nimic in plus, intrebati orice jurist !
 
 
Obs: Garantia de functionare se refera strict la faptul ca dispozitivele se declanseaza la o anumita temperatura, nu si la faptul ca vor stinge focul indiferent de numarul si modul de amplasare al acestora.
 
 
Sistem BONPETSYS Este mare diferenta intre RASPUNDEREA in caz de incendiu si Garantie,... implicatiile sunt total diferite.
 
 
De exemplu, daca folositi la Hota un numar de DISPOZITIVE achizitionate fara Proiect iar Montajul acestora a fost facut de tehnicianul Dvs pe baza indicatiilor vanzatorului, in acest caz RASPUNDEREA in caz de incendiu va apartine deoarece fara Proiect acele dispozitive NU alcatuiesc un Sistem antiincendiu iar montajul nefiind facut de o firma specializata, este evident ca NU aveti un Proces Verbal de Receptie. Q.E.D.
 
 
Dupa cum stiti, in cazul unui incendiu NU scapati de raspundere daca veti invoca necunoasterea Legislatiei si a Normativelor in vigoare, deoarece, in acest caz, trebuia sa apelati la un consultant specializat.
 
 
LEGEA e clara: Firmele care vand un Sistem antiincendiu trebuie sa ofere obligatoriu un Proiect si un Proces Verbal de Receptie.
 
 
Multe persoane cred eronat ca daca achizitioneaza DISPOZITIVE de stingere care sunt in Lista Produselor Certificate IGSU, automat asta inseamna ca firma care le-a vandut acele dispozitivele are raspundere in caz de incendiu. Firmele care vand dispozitive au strict raspunderea asociata Garantiei, cum e explicat mai sus.
 
 
Este posibil sa vi se spuna ca NU aveti nevoie de Proiect si de Proces Verbal de Receptie, ca montajul este simplu. Doar firmele interesate sa-si vanda produsele fara sa-si asume nicio raspundere va pot spune asta, evident !
 
 
Obs: Daca pe Factura de achizitie scrie "DISPOZITIV ... Nr. buc. X", daca NU aveti un Proiect de instalare si montajul a fost facut de tehnicianul Dvs, in acest caz RASPUNDEREA este exclusiv a Dvs.
 
 
Daca doriti sa cumparati doar ceva ieftin si ignorati total RASPUNDEREA in caz de incendiu, in acest caz cautati un furnizor de bile sau dispozitive, este raspunderea Dvs.
 
 
In concluzie, Sistemul BONPETSYS (N fiole) cu Proiect si Montaj incluse este o varianta legala si corecta.
 
 
RASPUNDEREA in caz de incendiu este MULT MAI IMPORTANTA decat obtinerea autorizatiei IGSU !
 
Va reamintim ca in Dosarul Colectiv Piedone a fost condamnat 8 ani si 6 luni inchisoare, Patronii clubului, 11 ani si 8 luni, Administratorul firmei de artificii, 12 ani si 8 luni, Pirotehnistii 9 ani si 8 luni, Pompierii, 9 ani si 2 luni, Angajatele Primariei, 7 ani si respectiv 3 ani. Daunele morale depasesc 42.000.000 Euro
În motivarea sentinţei, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti arată că „tragedia de la Clubul Colectiv e rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ, în raport cu un cadru legislativ care - chiar dacă nu era perfect - oferea instrumente previzibile/predictibile de evitare, pentru un cetăţean cu o cultură medie”. Mai mult, magistraţii spun că inculpații au adoptat o atitudine de negare și au invocat vinovăția altor persoane și a unor instituții ale statului.
Atitudinea subiectivă a inculpatilor nu rezidă în lipsa unei educații juridice, ci în lăcomie, iresponsabilitate și ignoranță a legii. Inculpaţii - deși unii sunt educaţi în condiţiile unei societăţi în tranziţie, dar libere, democratice, şi cu o carieră de antreprenor- au adoptat o atitudine de negare, invocând pretinsa vinovăţie a altor coinculpaţi, a altor persoane, a unor autorităţi a statului”, se mai arată în motivare.
  CONTACT  
 
© 1993 ROTRONIC IMPEX SRL
J40/4929/1993 , C.U.I RO3885705
RO41 PIRB 4219 7000 5000 1000
FIRST Bank SA - Agentia Dristor
Bucuresti 3 Str Răcari 61 Bl 30 Ap 29
Rotronic
   
  cornel@rotronic.ro  
  contact@bonpetsys.ro  
  Program: Luni - Vineri 9.30 - 17.30  
  Tel 0744 817 218 sau 0723 618 842
 
  Pentru prezentarea PDF apasa OFERTA  
  versiune desktop